Marcela Horvat

Marcela Horvat je v objemu swinga od leta 2012. Lindy hop tečaje je najprej obiskovala pri Franetu Ciperletu in Tini Pernuš, kasneje pa nadaljevala pri Nejcu Zupanu, Roku Bohincu. Kot ljubiteljica različnih plesnih zvrsti se je prepustila tudi balboi pod vodstvom Mateje Grajzar in Nejca Zupana, stepu pri Mojci Mladenovič, hiphopu pri Petri Horvat, solo jazzu pri Katji Hrastar Završnik. Svoje plesno znanje pa željno pili in širi še naprej, tako na domačih kot na mednarodnih plesnih festivalih in delavnicah. Ustvarjalni plesni odtis je kot članica pustila tudi v plesnih skupinah Petkovci, Retronom ter Kabaretika.

S plesom je tesno povezana vse od rane mladosti. Osem let je pilila plesne korake klasičnega baleta, nadaljevala pa z jazz baletom ter s sodobnim plesom. Šolala se je na Umetniški gimnaziji- smer: sodobni ples, kjer je sodelovala pri različnih plesnih in ulično-gledaliških projektih, tako na domačih kot tujih tleh.

Marcela se navdušuje nad raznolikostjo plesnih stilov, ljudi ter glasbe, zato rada zapleše v vse zvrsti swing plesa. Kadar pa ji plesne ideje ne dajo miru, pa se poda tudi v koreografske vode. Pri plesu se rada osredotoča na muzikalnost ter igrivosti gibanja telesa, ki vsakomur omogoča, da po želji spreminja in nadgrajuje svoj plesni podpis.

Življenja brez plesa in glasbe si preprosto ne predstavlja. V želji po širjenju navdušenosti nad plesom in swing pozitive, tako v Kranju poučuje Lindy Hop od leta 2014.

<<< Nazaj